Източник и снимка trafficnews.bgТри от обществените тоалетни в Пловдив затвориха врати.

...
Източник и снимка trafficnews.bgТри от обществените тоалетни в Пловдив затвориха врати.
Коментари Харесай

Майки и деца се стискат по парковете в Пловдив, три обществени тоалетни затвориха

Източник и снимка trafficnews.bg

Три от публичните тоалетни в Пловдив затвориха порти. Обектите се намират наоколо от едно от огромните паркове и зони за разходка, а точно до Гребната база и парк „ Белите брези ”. Наши читатели алармираха, че майки и деца са принудени да претичват до близки заведения и шубраци, с цел да облекчат потребностите си, написа trafficnews.bg .

Към момента в Пловдив работят 9 публични тоалетни: в подлеза на Централна гара, парк „ Белите брези “, Цар-Симеоновата градина (до Пеещите фонтани), Дондуковата градина, метода към Стария град от Понеделник пазара, както и откъм ул. „ Съборна “, стадион „ Пловдив “ (пред бариерата), Гребния канал, градинката на ул. „ Капитан Райчо “.

Преди три месеца на сесия на Общинския съвет локалната администрация гласоподава, публичните тоалетни да преминат под управлението на районните администрации. Оказва се обаче, че поддържането на сходни уреди е нерентабилно, защото разноските за консумативи, личен състав и разчистване са извънредно високи.

Повече от няколко седмици, публичният нужник в парк „ Белите брези ” е затворен. Помещенията са заключени и неизползваеми. По думите на поданици на квартал Кючук Париж десетки родители са принудени да тичат до околните заведения, с цел да употребяват тоалетните. В последна потребност пък доста от децата употребяват шубраци и дръвчета, превърнати в естествени писоари.

„ Децата вървят в храстите, майките стискат. Ако сме доста на напън, ставаме клиенти на близкото кафене ”, споделя възмутена майка.

Нужниците са затворили порти и край Гребната база, а служителите-преразпределени по други позиции.

От администрацията на регион " Западен " обясниха, че опция на затворените общински нужници край Гребната база има. Така хората могат да употребяват тоалетната на Младежкия център, която е обществена. Такава е тази под трибуните край канала. На няколко места има и оборудвани химически тоалетни, а също така има и голям брой заведения

В същото време публичните тоалетни в центъра на Пловдив не престават да действат. Те, за разлика от тези в периферията на града, се стопанисват от Оперативна програма ”Чистота ”. Това са места с най-вече поток от хора  - тоалетната до Понеделник пазара, градинката на ул. „ Капитан Райчо “, в Цар-Симеоновата градина и Дондуковата градина. Наш кореспондент ревизира на място обстановката в тоалетните. Кабинките бяха почистени, оборудвани със сапун и хартия.

Проблемът с липса на тоалетна може да докара и до съществени здравословни проблеми, изключително при дребните деца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР